't Smoefelhuisje - Beernem

Adres:
Parkstraat 21, 8730 Beernem
Ma: gesloten
Di - do: 11u30 - 14u en 17u - 22u

Bezocht op: 14/12/16

Het werd hoog tijd om een frituur in West-Vlaanderen te bezoeken. De keuze viel op 't Smoefelhuisje in Beernem, tussen Aalter en Brugge. Deze frituur bevindt in het nieuwer gedeelte van het dorp, ten zuiden van het kanaal Gent-Brugge, op zo'n 4 minuutjes van de afrit van de E40. Parkeerplaats vind je vlak voor de deur of aan de overkant van de straat. De zaak ligt net achter een bocht, dus wel goed opletten tijdens het oversteken.

Normaal gezien test ik altijd de kwaliteit van de Bicky Burger (€ 2,80), maar op aanraden van een paar habitués kies ik voor de specialiteit van het huis: de smoefelburger. Die bestaat uit een zelfgemaakte hamburger, ham, mozzarella, pesto, tomaat en peper- of andalousesaus. Als finishing touch wordt de hamburger nog even tussen de grill gelegd; het doet wat aan een ronde panini denken. De smoefelburger is eens iets anders dan de traditionele hamburger en ik eet hem met veel smaak en plezier op. Bedankt voor de tip, Hannes Cool.

De uitbaters van 't Smoefelhuisje kiezen voor frieten met een dikte van 9 mm, wat iets dunner is dan bij de meeste Belgische frituren (10 tot 13 mm). Dunnere frieten betekent minder puree, maar gelukkig niet per se minder smaak. Omdat ze iets dunner zijn, krijg je ze ook gemakkelijker krokant gebakken. Ik lust ze zo wel graag, maar alle begrip voor de mensen die liever een goede dikke friet hebben. Friet From Desire is politiek correct en doet bijgevolg niet aan skinny of fat shaming.

Kleintje: € 2,00
Mayo: € 0,60
Smoefelburger: € 3,50
= € 6,10


Pluspunten: lekkere frieten met aangename textuur, lekkere huisgemaakte tartaar
Minpunten: het volledige aanbod hangt niet uit, wat de keuzemogelijkheid schijnbaar vermindert

Capaciteit: 18 binnen + kinderspeelhoekje
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

't Smoefelhuisje - Beernem

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x